Rózsa Csoport

 

Óvónők: Anni néni, Mónika néni

Dadus: Krisztina néni 

 

Évzáró, 2021

 

Karlik Imréné Anna (Anni néni)

Három felnőtt leánygyermek édesanyja és egy pici fiú nagymamája vagyok. Sopronban  NYME Benedek Elek Pedagógiai Főiskola Óvodapedagógusi szakán szereztem diplomát 2006-ban. Még főiskolás éveim alatt kezdtem óvónői munkát végezni egy fővárosi katolikus óvodában. Innen öt év után kerültem a Karmel Kiskertje Katolikus Óvodába, ahol évekig a Liliom, majd rövid ideig a Rózsa csoportban dolgoztam. Közel három év kényszerpihenő után örömmel, szeretettel és hálatelt szívvel térek vissza a gyerekek közé részmunkaidős óvodapedagógusként.

 

Boldizsár Mónika (Mónika néni)

Erdélyben születtem, ott nevelkedtem és végeztem el iskolai és egyetemi tanulmányaimat a Babeș-Bolyai Tudományegyetem székelyudvarhelyi tagozatának Óvodai és Elemi Oktatás Pedagógiája Szakán. Gyermekkorom óta foglalkoztatott a pedagógiai pálya, a pedagógiai munkásság. Pedagógusaimra, akikre felnéztem, mint követendő példákat látva, tapasztalva, hogy ,,Én is ezt akarom művelni’’, döntöttem a pedagógia mellett, amelyet jelenleg már pozitív, hasznos, örömteli, szeretetteljes és hálás légkörben én is megélhetek.

A siker megélése mindannyiunk érdeke (minden ember vágyik a sikerre, sikerorientált). Egymásból, egymás által és egymásra építünk. Együttes erővel alakítjuk a mindenki számára megfelelő, ugyanakkor szeretettel telített légkört, ahol jól érzi magát, kifejezheti önmagát, a legjobbat adhatja önmagából. 

,,Minden egyes gyermek egy csoda. Nem lehet tudni, hogy kiben mi lakozik: egy új Ady Endre vagy épp Blaha Lujza. Ha ajtót nyitunk előttük, esélyt adunk nekik, hogy kibontakoztassák a személyiségüket, a tehetségüket. Nem kell hozzá mást tenni, csak egymásból a jót ’kiszeretni’.’’ (Böjte Csaba testvér)