Dolgozók bemutatása

Munkatársaink

 
Bognár Veronika, szakmai vezető

A bölcsőde elindítása (2011) óta a bölcsődei csapat tagja vagyok, szakmai vezetőként dolgozom. Munkámnak rengeteg csodálatos pillanata van. Megismerni a családokat, akik félve, izgalommal próbálják ránk bízni, a még „idegenekre” gyermeküket. Aztán látni, hogy a gyermek hétről-hétre, hogy nyílik ki, szabadul fel, a csillogó szemeket, a fejlődést, a szülők megnyugvását. Számomra mindig nagyon fontos a szeretettel végzett közös munka, közös gondolkodás, mind a családokkal, mind kollégáimmal, hiszen mindannyian a gyermekekért vagyunk, a cél közös. Remélem bölcsődénkben sikerül olyan légkört teremtenünk, amelyben minden szereplő, leginkább a gyermek, otthon érzi magát és a legoptimálisabban tud fejlődni. Munkámmal ezt igyekszem megteremteni. Végzettségemet tekintve szociális munkás és szakvizsgázott szociálpedagógus diplomával rendelkezem. Ezen túl elvégeztem a kisgyermeknevelő és a gyógypedagógiai asszisztensi szakképesítést is. Bölcsődei munkavégzésem előtt Nagykanizsán dolgoztam gyermekotthont, lakásotthon és nevelőszülői hálózatot irányítottam. Egy gyermekem van. 

 

 
Kolbl-Weeber Dorottya Eszter, kisgyermeknevelő, Katica csoport

 

Nagy családban nőttem fel, az itt megélt szeretetteljes nevelés-gondoskodás alapja lett életemnek. Eredetileg zenésznek készültem, de a legutolsó pillanatban a kisgyermeknevelői szakma visszavonhatatlanul magával ragadott. 2012-ben végeztem az ELTE csecsemő és kisgyermeknevelő felsőfokú szakképzésén. 2013-ban házasodtam össze férjemmel, így kerültem kőbányai lányként Újpestre. Ebben az évben kezdtem az Újpesti Egyesített bölcsődében (Munkásotthon utcai bölcsődében) dolgozni. 2015-2020 között két gyermekeimmel voltam otthon, ezalatt a Károli Gáspár Református Egyetemen megszereztem a kisgyermeknevelői diplomát. Ebben az időszakban tagja lettem a szent Rita baba-mama klubnak, ahol utolsó évben szervezői feladatokat is elláttam. A bölcsődei mindennapokban törekszem arra, hogy a gyermekek, élmények alapján minél színesebb képet kaphassanak a világról, és ebben a megismerő folyamatban a legtöbb érzékszervükön keresztül tapasztalatot szerezhessenek.  A zene fontos alapköve az életemnek, így a csoportban többek között hárfával is megismerkedhetnek a hozzánk járó gyerekek. 

Izgatottan várom a találkozást és a sok közös élményt! 

 

 

Mihály Margit Terézia, kisgyermeknevelő, Katica csoport

 

A bölcsőde előkészületeiben is már aktívan részt vettem, és a 2011-es megnyitása óta tagja vagyok ennek a "családnak". Kisgyermeknevelői OKJ-s végzettségemet a 2010-2011-es évben szereztem meg. Karmelita nővérként nagycsaládosokat táboroztattam, itt éreztem először mélyebb késztetést arra, hogy kisgyermekekkel hivatásszerűen foglalkozzak. 

 

 

Bogdányi Laura, bölcsődei dajka, Katica csoport 

 

Bogdányi Lászlóné Ildikó, kisgyermeknevelő, Pillangó csoport 

 

Újpesten születtem, egész életemben itt éltem. Pár év kivételével itt jártam iskolába, itt is dolgoztam. 4 gyermek, fiatal felnőtt büszke édesanyja vagyok. Kisgyerek korom óta gyerekekkel akartam foglalkozni, óvónői pálya felé tekingettem. Egészségügyi végzettséget szereztem, kórházban dolgoztam szülésznőként. Sok- sok év után nagyot változtattam. Káposztásmegyeri bölcsődébe mentem kisgyermeknevelőnek. Felsőfokú kisgyermeknevelő-gondozó képesítést szereztem. 

Itt a bölcsődében 2011 októbere, a megnyitás óta dolgozom. A kisgyerekekkel való foglalkozás, gyerekek nevelése fontos számomra. Nagyon jó érzés végig kísérni a fejlődésüket, látni az első próbálkozásaikat. Kicsit szomorú, amikor "mindent tudva" elmennek az óvodába. 

 

 

Szabó Mária, kisgyermeknevelő, Pillangó csoport 

 

2018. január óta dolgozom a bölcsődében. Dajkaként kezdtem, munka mellett elvégeztem a felsőfokú kisgyermeknevelő-gondozó képzést. 2019 novemberétől bekerültem a pillangó csoportba, mint kisgyermeknevelő. A bölcsődét a gyermekeim révén ismertem meg, mivel mindkét kislányom ide járt. Nagyon szerették a bölcsit. A szakmát, ami most már hivatásom a gyermekek iránt érzett szeretetem, illetve ennek a korosztálynak a látványos fejlődése miatt választottam. Fontos számomra, hogy biztonságban érezzék magukat a gyerekek és a szülők is bizalommal legyenek irántunk. 

 

 

Petrics Andrea, bölcsődei dajka, Pillangó csoport