Bemutatkozás

A bölcsődénk családias légköre már akkor érezhető, mikor a szülő és a kisgyermek ellátogat hozzánk. A gyermekközpontúság és az itt dolgozók segítőkész, empatikus magatartása érzelmi biztonságot és derűs, családias légkört biztosít, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a hozzánk járó gyerekek jól érezzék magukat, testileg, lelkileg és szellemileg egyaránt jól fejlődjenek.

Az óvodaérett gyermekeknek lehetőségük van arra, hogy korábbi csoporttársaikkal közösen óvodánkban folytassák tovább játékos tapasztalatszerzésüket.
A bölcsődénk és óvodánk működése, nevelő munkája jól összehangolt, egymásra épülő.

Bölcsődénk 28 férőhelyes, két csoportban gondozza, neveli a gyermeket. A csoportokban egyenként maximum 14 gyermek jár. Elsősorban 1,5 éves kortól fogadjuk a gyermekeket a 3-ik életévük betöltését követő augusztus 31.-ig.

Bölcsődénk a katolikus értékek mentén végzi tevékenységét. Számunkra a család nagyon fontos és a nevelés gondozás során arra törekszünk, hogy a gyermeket közösen, együtt neveljük, kölcsönösen és rendszeresen kommunikáljunk egymással. A bölcsőde kis létszáma lehetővé is teszi ezt a családias légkört, amely véleményünk szerint segíti a gyermek beilleszkedését, elválását a szülőtől.

Tudjuk, hogy a bölcsőde az az első szintér, amikor a gyermeküket másra, más gondozására bízzák. Igyekszünk olyan közeget, légkört teremteni, ahol úgy érezhetik, hogy gyermekük biztonságban, jó „helyen” van arra az időre, amíg mi gondoskodunk róla.

Csoportszobáink biztonságosak, jól felszereltek és nagy udvar áll rendelkezésre a gyermekek mozgásigényének kielégítésére. Sokat tartózkodunk a levegőn, fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek sokat mozogjanak. Rossz idő esetén egy hatalmas tornaterem áll rendelkezésre, ilyenkor itt töltünk el napi legalább 1 órát. Itt is vannak motorok, szőnyegek, trambulin, labdák, stb…

Télen a sószobában, mely Himalájai és Parajdi sóból készült, sóhomokozós, töltünk el heti fél, egy órát.

A mozgás mellett az éneklésre helyezünk még nagy hangsúlyt. A gyermekek nagyon sok éneket, mondókát tanulhatnak meg a kisgyermeknevelőktől. A Kisgyermeknevelők lehetővé teszik a gyermekek számára, hogy bekapcsolódhassanak a felajánlott rövid foglalkozásokba- ének, mondóka, rajzolás, fűzés, tépés, gyurmázás, kirakózás, pötyi, stb..- ki-ki érdeklődésének és kedvének megfelelően.

Az év során számos olyan rendezvényünk van, amit a szülőkkel közösen tervezünk és valósítunk meg. Ezek:

1.      Márton nap

2.      közös karácsonyi készülődés

3.      farsang

4.      apák napja

5.      anyák napja

6.      évzáró rendezvény

Ezen kívül természetesen hozzánk is ellátogat a Mikulás, és tartunk gyermeknapot is.

Általában a nevelési év során két alkalommal van szülői értekezlet. A kisgyermeknevelőkkel napi szinten, de kéthavonta fogadóóra keretében is tudnak a szülők igény szerint személyesen beszélgetni.

Bölcsődénk reggel 7 órától délután 17 óráig van nyitva. Nyáron 4 hétig van zárva, karácsony és szilveszter között szintén nem tart nyitva és húsvét előtt nagycsütörtök és nagypénteken is zárva tartunk.

A bölcsőde szakmai vezetője: Bognár Veronika, aki időpont egyeztetést követően szívesen megmutatja minden érdeklődőnek a bölcsődét, hogy felelős döntést tudjanak hozni gyermekük elhelyezését illetően.

 

Bölcsődénkben minden kisgyermeknevelő és dajka a megfelelő szakképzettséggel rendelkezik.

Pillangó Csoport

Kisgyermeknevelők: Marcsi néni és Ildi néni

Dajka: Gyöngyi néni

Katica Csoport

Kisgyermeknevelők: Ili néni és Margit néni

Dajka: Erika néni